Willowbrook Hospice

 

LOCATION: St Helens, Merseyside

COMPLETION: 2009 and 2011

CLIENT: Willowbrook Hospice

WINNER
LABC National Building Excellence Award 2010

The design of two new additions to an existing hospice building. In 2008 an outpatients’ annexe was planned to add entirely new accommodation with a dedicated reception, waiting area and tea-making facilities. The new building sits out in the grounds, providing a self-contained environment yet which is linked to the main hospice for easy staffing.

The building was conceived as a garden room, full-height glazed to the curved South elevation with a generous roof overhang forming a cloistered walk fronting the gardens. In 2011, a day therapy centre was added with a reception, a series of small therapy and consultation rooms for the provision of both clinical and complementary therapies, a creative arts room and a social/dining space.

 

‘Very professional, very approachable and very knowledgeable.’

Neil Wright

Chief Executive, Willowbrook Hospice