Talbot Studios

 

LOCATION: Nottingham

COMPLETION: 2012

CLIENT: Romiga Studios Ltd

This recent commission involves the creation of 98 units of new student accommodation within an existing brownfield site in Nottingham’s Canning Circus Conservation Area. The project consists of the sensitive conversion of an existing Georgian house, together with a harmonious contemporary new build, with 3-5 split levels. The scheme design provides student accommodation arranged in cluster flats, with living, kitchen and en suite provisions, creating private self-contained spaces for study and living. Green technologies include solar thermal panels and rainwater harvesting throughout the building. Externally, the scheme incorporates brise-soleil solar shading to the front façade and green walls to soften the visual impact of the building and reduce the building’s temperature.